Şcoala de primăvară - Vocea Copiilor



        În intervalul 5-6 Mai echipa Clubului Isteţilor a participat la “ Şcoala de Primăvară – AEDR- Sibiu, organizată de către dr. in Ştiintele Educatiei- Alina Mag,  având ca subiect de dezbatere  “ Vocea copiilor”.
      Cum am reuşit noi să surprindem “vocea copiilor”?  Prin intermediul unei poveşti create de ei. O poveste care, veţi vedea, îmbină elemente  din poveştile tradiţionale ale fratilor Grimm, cu elemente ale cotidianului în care trăim si care are, firesc, impact asupra copiilor noştri.
       Proiectul nostru s-a desfăşurat pe parcursul a două săptămâni şi a fost un bun prilej pentru cei mici de a lucra în echipă, de a dezbate, de a avea adevărate şedinte de brainstorming, (începând cu alegerea numelor personajelor şi până la stabilirea finalului poveştii), de a se prefigura un lider sau mai mulţi.
   Pentru ca autorii sunt copii de vârsta preşcolară şi nu stăpânesc încă  “arta scrisului”, povestea “a fost spusă” prin intermediul desenelor copiilor: au fost desenate personajele, colorate, decupate şi lipite sub forma unor machete. Derularea firului poveştii a fost în permanenţă verbalizată de către copii şi notată de educatoare.
    Veţi observa că povestea surprinde  cu umorul şi inocenţa specifică copilăriei lupta dintre bine şi rău,  şi că bineinteles , are un final fericit.
    Realizatori: copiii din cadrul “Clubului Isteţilor”, coordonaţi de prof.- Ani Veronica, Mihaela Verdeş, Daniela Cumpănăşoiu.


poveste